Overwinning met speels gemak

De dammers van de hoofdmacht van Harderwijk traden aan tegen het team uit Winschoten. Een tiental dat bivakkeert in de onderste regionen van de eerste klasse A. Op papier een groot krachtsverschil.
En toen de Groningers ook nog met enkele invallers op de borden aantraden werd dit verschil alleen maar groter.

En dat kwam ook uit op de borden. Jan Hendrik boekte een eenvoudige winst tegen zijn jeugdige tegenspeler. Vrij snel hierna boekte Niek een combinatieve overwinning en volgde Ruurd met een niet al te diep zetje. 6-0. En met een blik op de overgebleven partijen zou dit alleen maar meer worden. Gerwin won na een blunder van zijn tegenstander eenvoudig. Ook Fred won na een gelijk opgaande opening met een finesse in een flankaanval. 10-0. Toen de tegenstander van Jan Willem Hoeve na een goede partij ook een aantal foutzetten produceerde liep de stand op naar 12-0. Jaap van de Werfhorst duwde de tegenstander nog dieper het moeras in door een rustige partij vakkundig in winst om te zetten. 14-0. Het zou toch geen 20-0 worden?? Hier en daar werd het gefluisterd in de wandelgangen. Nee, gelukkig voor de mannen uit Winschoten bleef het hierbij. Henry kon niet winnen van kopman Bert Begeman. Met een mooie combinatie bracht de Groninger zichzelf in de remisehaven. Ton Eekelschot kon niet winnen van zijn taaie tegenstander en ook Kees de Jong zag zijn mooie opzet met offer niet beloond.

Einduitslag: 17-3. Een enorme uitslag, maar gezien het krachtsverschil ook een logische uitslag. De mannen uit Winschoten wensen we veel succes in de komende degradatiekrakers. Harderwijk krijgt in 2018 een pittiger schema, met op 5 januari eerst de wedstrijd in en tegen Huizum, de koploper. Dat zal een cruciaal duel worden met het oog op promotie. En dat zal een veel spannender wedstrijd worden dan deze!
Voor het overige wensen wij hierbij iedereen fijne kerstdagen en een mooi 2019.