Opnieuw geeft DCH weer teveel aan WSDV

Het tweede tiental van DCH moest het zaterdag thuis voor de zevende ronde opnemen tegen WSDV3 uit Wageningen.
Dit sterke team is een mix van jarenlange ervaring met enkele jeugdige talenten die inmiddels een gedeelde eerste plaats heeft in de tweede klasse B.
Met René als vervanger voor Marjan en verder de volledige basis aanwezig waren de verwachtingen echter vooraf hoog gespannen bij DCH.
Mede omdat de Harderwijkers op enkele borden wat (schijf)voordeel hadden weten te krijgen nam Willem geen enkel risico en kwam al snel met Gerhard Gerritsen remise overeen. Jakob trof op het tweede bord in Gerard Zijlema een lastig te bespelen opponent maar leek keurig op een puntendeling af te stevenen, in het eindspel koos Jakob echter niet de sterkste voortzetting en moest hij zich nog gewonnen geven. Toen ook nog geheel onverwacht Wout onverwacht verloor van Nico Valkenburg waren de verwachtingen ineens geheel anders geworden. Op het achtste bord bezorgde Jan tegen de sterke en jeugdige Bas van Berkel zijn team een slechte dienst door vanuit het niets ineens in een positioneel verloren stand te komen. Ondanks deze 1-7 achterstand hielden de Harderwijkers zicht op een positief resultaat omdat op enkele borden er duidelijk voordeel voor de thuisploeg te zien was.
René had al vroeg in het middenspel een schijf voorsprong weten te bemachtigen tegen Mara Langeveld en bracht eenvoudig de spanning weer een beetje terug. Eibert kwam op het eerste bord tegen de jeugdige Luise Gabbert net één tempo tekort om zijn voordeel in winst om te zetten en moest genoegen nemen met remise. Ook Jan had op het negende bord tegen de jeugdige Fernande de Graaf een schijf weten te bemachtigen en leek met positioneel voordeel eenvoudig voor de aansluitende treffer te gaan zorgen. Helaas voor DCH koos ook Jan niet voor de beste voortzetting waardoor hij uiteindelijk met remise genoegen moest nemen. Teamcaptain Bert nam tegen Jozef Linssen de nodige risico’s om alsnog de aansluiting te vinden en zetten zijn tegenstander onder grote druk. Linssen dacht een offertje te kunnen nemen en de schijf terug te pakken maar overzag een verrassende afruil, Bert pakte dit buitenkansje met beide handen aan en bracht de spanning weer terug met 7-9. Tegen Jaap Vink hoopte Wouter te kunnen doorbreken op diens korte vleugel maar deze sterke tegenstander had keurig uitgerekend dat dit feest voor Wouter net niet opging waardoor deze partij onbeslist bleef. Met deze 8-10 achterstand waren alle ogen gericht op het jeugdtalent van DCH. Tim speelde een zeer sterke partij tegen de op papier vel sterker geachte Marie Gabbert en had enkele keren een goede kans om haar op de pijnbank te leggen. Doordat Tim net de winst niet wist te vinden ontsnapten de Wageningers met een 9-11 overwinning en kunnen zij nog hoop koesteren op een kampioenschap.