Schooldammen

Elk jaar organiseert Damclub Harderwijk een schooldamtoernooi voor leerlingen in het basisonderwijs. Dit jaar is het toernooi gehouden op zaterdag 3 november 2018. Een verslag van deze dag staat hier

Enkele weetjes over het schooldammen:

• het schooldamkampioenschap is altijd gezellig, druk en spannend!
  • er mogen zowel pupillen teams (uit groep 7 en 8) en welpen teams (uit groep 5 en 6) meespelen;
  • elk team bestaat uit 4 spelers/speelsters, uw school mag ook met meerdere teams meespelen.
  • het is mogelijk om 1 reserve/invaller op te stellen per team, mocht dat beter uit komen i.v.m. andere sporten.
  • door te spelen in het schooltenue etaleert u uw school & de kinderen vinden het prachtig: aanrader!
  • bijdrage per team bedraagt slechts EUR 5,– mede door de sponsoring van Wuestman kantoorinrichting
  • In 2017 is het twee Harderwijkse scholen gelukt zich te plaatsen voor de Nederlandse Finale. De Alfons Ariënsschool werd hierin vierde!

Opgeven kan uiterlijk dinsdag 23 oktober via secretaris@damclubharderwijk.nl. Vermeld hierbij hoeveel Welpen en/of Pupillenteams  er afgevaardigd worden.

Ter gelegenheid van het jubileum van Damclub Harderwijk wordt er ook een toernooi voor leerlingen uit groep 4 gehouden. Zij spelen op individuele basis.

Een sfeerimpressie van een van de afgelopen toernooien is te vinden op Youtube

Neem voor meer informatie over Jeugd/Schooldammen een kijkje op de site DamZ