DCH doet zich in Wageningen tekort tegen WSDV

Donderdagavond heeft DCH1 zichzelf in Wageningen een slechts dienst bewezen door onnodig met 11-5 te verliezen.
Mede omdat WSDV haar eerste vijf wedstrijden heeft weten te winnen en daarmee de trotse koploper is in de Gelderse hoofdklasse, daarbij opgeteld dat de mannen het zonder Niek, Wout en Jan Hendrik moesten doen was een zware avond vooraf ingecalculeerd. Gerwin, Bert en Jan maakten het achttal compleet.
Bert wist Hans Kromhout een lastige voorpost op te dringen welke de Wageninger uiteindelijk fataal werd zodat DCH op voorsprong kwam. Nadat Bert zelf iets te lang wachtte om de voorpost op te pakken kreeg de speler uit Wageningen nog een levensgrote kans op een beter resultaat, toen hij deze niet verzilverde was het voor Bert eenvoudig om de overwinning binnen te halen. Tegen de taaie Henk Klein Rensink wist Fred geen voordeel af te dwingen. Hij kwam echter ook zelf nooit in de problemen zodat remise de enige juiste uitslag was. Omdat Ton duidelijk beter stond en de overige partijen op een puntendeling leken uit te draaien glooide er hoop op een mooie stunt van de Harderwijkers.
Gerwin trof echter in Matthias de Kruijff zijn minst favoriete opponent. Wel leek hij de remise binnen handbereik te houden, maar op het beslissende moment koos Gerwin in het eindspel de verkeerde voortzetting waardoor WSDV langszij kwam. Op het eerste bord trof Joras het jeugdig talent en Europees juniorenkampioen Machiel Weistra. Beiden maakten er een spannende partij van maar maakten geen fouten waardoor deze krachtmeting onbeslist bleef. Kees zag dat op de overgebleven drie borden zijn teamgenoten goed stonden met kansen op een positief resultaat en kwam met zijn sterke tegenstander Wouter v.d. Beek remise overeen.
Helaas voor DCH brak toen het “Wagenings kwartiertje” aan. Volledig onnodig deed Jan zichzelf tekort door in een duidelijk remise stand het jeugdig talent Ivar Smijers nog te laten winnen. Jaap trof in Fred Ivens één van de sterkste spelers van WSDV maar koerste eveneens op een prima puntendeling af, ook Jaap koos in het eindspel niet voor de juiste voortzetting en moest nog capituleren. Mede door deze teleurstellende nederlagen gaf Ton zijn bijna gewonnen positie volledig uit handen en maakte een blunder waardoor volledig tegen de verwachting in Arie Jansen van Doorn er nog met de winst vandoor ging.