EINDELIJK … DCH verslaat DVV Voorthuizen met 10-6!

De afgelopen 4 seizoenen in de Gelderse Hoofdklasse moest DCH het afleggen tegen DVV. Wel telkens met kleine verschillen, maar toch. Er was daarom veel aan gelegen om donderdag jl. het tij te keren.

 

Ton verschalkte zijn tegenstander al vlot met een dam, nadat deze een ruil te veel nam. Auke had de gehele partij wel overwicht, maar in het eindspel moest hij nog secuur spelen en het bleek precies uit; 4-0 op de teller.

Fred probeerde met tempo overwicht de partij te winnen, maar zijn tegenstander doorzag het allemaal. Behalve dan de remisecombinatie op het eind.

Niek mocht tegen de Voorthuizense kopman; in een op het oog rustig klassiekje ontspoorde de stand en tuinde Niek in een meerslagfinesse.

Jan Hendrik speelde de partij van de avond, een zg. Drost variant gevolgd door een Partie Bonnard. Tenslotte werd tot remise besloten.

Kees verloor helaas zijn gedurfde omsingeling. Het leek allemaal aardig te gaan maar zijn tegenstander had verder gekeken. Een 6-6 tussenstand, het zou  toch niet weer foutief aflopen?

Jaap won. Hoewel de gehele partij licht overwicht leek het remise te lopen, maar het klopte precies. Tenslotte deed Gerwin goede zaken tegen zijn altijd stugge tegenstander met een mooie drukstand op diens lange vleugel.

 

DCH staat momenteel op een vierde plaats en mag 10 januari het thuis opnemen tegen Winterswijk.