DCH 1 ruim langs Hijken 3

In de derde ronde van de Nationale Competitie moest het eerste team van Harderwijk het thuis opnemen tegen het derde team van Hijken. Op papier een wedstrijd met een voorspelbare uitslag. De laagste rating van de Harderwijkers lag hoger dan de hoogste rating van de spelers uit Hijken. Zoals tijdens de wedstrijd bleek, is het zichtbaar maken van een ratingverschil op het bord vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Ruurd Wuestman opende de score. Hij kreeg in de opening een buitenkansje in de vorm van een damzet en bereikte daarmee een schijfwinst en snel daarna ook partijwinst. De tegenstander van Gerwin van der Meer liet een dam toe om schijfverlies te voorkomen. De beoogde opsluiting van de dam bleek echter minder hermetisch dan voorzien en Gerwin kon uiteindelijk vernietigend toeslaan met zijn dam. Fred Elgersma liet zich opsluiten op zijn lange vleugel. Het zag er erg gevaarlijk uit maar Fred hield het hoofd koel en wist zijn tegenstander met een combinatie te verrassen. Met deze voortvarende start leken Harderwijkers op weg naar een monsterscore. De eerste tegenslag kwam echter bij het bord van Niek Kuijvenhoven. Hij had iets te veel risico genomen om voordeel te bereiken en zag dat afgestraft worden via een fraaie forcing waardoor hij zelfs moest opgeven. 

Jaap van der Werfhorst boorde de remiseaspiraties van zijn tegenstander de grond in via een fraaie rondslag. Egbert van Hattem slaagde er niet om voldoende druk uit te oefenen op zijn tegenstander en moest genoegen nemen met remise. Jan Hendrik Kok pakte de winst door de lange vleugel van zijn tegenstander onder controle te houden, een strategie die ook met succes door Joras Ferwerda en Jan Willem Hoeve gevolgd werd. Traditiegetrouw stak Kees de Jong het meeste tijd in zijn partij. Hij brak zijn tanden echter stuk op de verdediging van zijn tegenstander en kwam niet verder dan een puntendeling. De eindstand kwam hiermee op 16-4 waarmee Harderwijk op een gedeelde eerste plaats blijft. In de volgende ronde gaat DCH op bezoek bij Hijken 2, de favoriet voor de titel. In deze wedstrijd zijn het de Harderwijkers die een achterstand in rating goed moeten maken en zullen dus alle zeilen bijgezet moeten worden.

Één reactie op “DCH 1 ruim langs Hijken 3”

Reacties zijn gesloten.