Gelijkspel van DCH2 in Renkum

Dinsdagavond moest het zestal van DCH2 voor de tweede ronde in de provinciale 1e klasse het in Renkum opnemen tegen de eerste keus van VRD.
Zonder de afwezigen Bennie Dijkgraaf en Jan Pluim maar met Bert Verloop en Bert Foppen als vervangers een lastige klus om te klaren.
De Harderwijkers kwamen echter vrij eenvoudig en al heel snel op voorsprong omdat VRD tegen teamcaptain Jakob de Vries hun zwakste speler hadden opgeofferd. Zonder enige moeite wist Jakob dit klusje te klaren. Wouter Foppen speelde tegen de sterkere Henk Gerritsen een goeie partij, maar had zich vergist in het speeltempo. Met nog slechts drie minuten op de klok en nog twintig zetten te gaan bleek het voor Wouter een te lastige opgaaf op een goed resultaat waardoor VRD weer langszij kwam.
Op het laatste bord leek Bert Verloop lange tijd de touwtjes stevig in handen te hebben en op een verdiende overwinning af te stevenen. Bert liet zich verrassen door een combinatie en mocht uiteindelijk nog blij zijn met de verdiende remise. Jan van de Pol had in Wim van de Berg de op papier sterkste speler van Renkum, maar gaf zijn tegenstander nooit echt het idee dat er wat te halen viel zodat remise het meest haalbare bleek. Tegen Henk Hoksbergen kreeg Bert Foppen een duidelijk overwicht op het bord waarbij Bert zijn opponent met enkele randschijven opzadelde, helaas bleek dit overwicht niet voldoende om in winst om te zetten zodat ook deze partij onbeslist bleef. Omdat ook Eibert Smit na een spannende partij een puntendeling bereikt werd de eindstand bepaald op 6-6.