Na de te grote nederlaag tegen DES in Lunteren was het tweede team gebrand op een beter resultaat tegen één van de sterkste teams van de tweede klasse B. Het tiental van Laren uit Gelderland staat bekend als een lastig team om te verslaan met enkele sterke spelers in haar gelederen. DCH moest de klus zien te klaren zonder de afwezige basiskrachten Willem van Starkenburg en Marjan Foppen. Omdat het eerste team van DCH thuis op volle oorlogssterkte kon aantreden tegen Hijken waren René Schaafsma en Henry Offenga van harte bereid om in te vallen.
DCH werd binnen twee uur spelen al op voorsprong gezet omdat Eibert zijn tegenstander verraste met een combinatie naar dam. Hoewel de speler uit Laren nog even dapper door bleef spelen liet Eibert de zekere overwinning niet meer glippen. Ook Jakob combineerde naar dam. Zijn tegenstander had deze damzet volledig over het hoofd gezien maar had het geluk dat hij een tempo zet de tijd kreeg om de dam met een gelijke stand weer af te pakken waardoor de partij onbeslist bleef. Tim behaalde in een goeie partij met een prima remise zijn allereerste puntje voor zijn team en zette DCH op 4-2.
Waar Jan v.d. Pol normaal gesproken iets voorzichter speelt, nam hij deze keer iets teveel risico in een lastige stand en liet ongewild Laren op gelijke hoogte komen. Teamcaptain Bert bracht zijn team vervolgens weer aan de leiding. Nadat hij de damlijn had gehaald werd deze hem onmiddellijk weer afhandig gemaakt, met een schijf meer won Bert vervolgens vrij eenvoudig. Invaller René trof in Johan Haijtink een taaie tegenstander waarbij het lange tijd leek dat hij een schijf zou winnen. Uiteindelijk lukte dit net niet, zodat hij met remise genoegen moest nemen.
Met een knappe overwinning van Wout kwamen de Harderwijkers op een riante 9-5 voorsprong en kon de fles alvast voorzichtig ontkurkt worden. Jan Pluim, Henry en Wouter namen met deze mooie voorsprong geen onnodige risico’s en speelde alle drie remise waarmee een mooie 12-8 overwinning werd behaald.