DCH revancheert tegen WSDV2

Op verzoek van de gasten uit Wageningen is de wedstrijd in de derde ronde van de hoofdklasse één week naar voren gehaald.
Hoewel DCH met vier invallers moest aantreden waren de Harderwijkers bereid aan het verzoek mee te werken zodat enkele van de gasten donderdag 18 Oktober 2018 aan het toernooi in Lent konden mee doen.
Vorig jaar DCH kansloos met een 13-3 nederlaag huiswaarts gestuurd zodat er iets recht te zetten viel, vooral omdat er in de tweede ronde onnodig met 9-7 is verloren van DUO in Doetinchem.
Mede omdat de hele top vier met Fred Elgersma, Niek Kuijvenhoven, Kees de Jong en Jan Hendrik Kok bij DCH ontbrak beloofde het een spannende strijd te worden.
Op het eerste bord wist Gerwin als eerste invaller al vroeg in het middelspel zijn wil op te leggen tegen Simon Oosting, hij won een schijf en speelde de partij zorgvuldig uit. Ook Auke was opgetrommeld als invaller, tegen de taaie Hans Luchies kreeg hij wel iets voordeel maar dit bleek niet voldoende om aanspraak te kunnen maken op de overwinning waardoor beide spelers remise overeen kwamen.
Bert trof als derde invaller in Jan Dammingh de op papier eenvoudigste opponent. Hoewel het Bert de nodige moeite koste om zijn voordeel uit te buiten brak hij door naar dam en bracht de tussenstand op 5-1 in het voordeel van de thuisploeg. Tegen Jaap Vink had Joras een boeiende partij waarin beiden geen fouten maakten zodat hier de puntendeling de enige juiste uitslag bleek te zijn. In de partij van Wout tegen Kees Maliepaard was dat eigenlijk hetzelfde, hoewel iets positioneel voordeel voor Wout bleek dit niet voldoende om aanspraak op meer dan remise te kunnen maken.
Hoewel traditiegetrouw Ton de “arena” pas betrad nadat iedereen al was begonnen bracht hij tegen Cor Langeveld de overwinning op het bord. In een spannende partij waarin Ton zich in een hekstelling liet opsluiten combineerde Ton naar dam en zette zijn ploeg op een 9-3 voorsprong. Tegen Henk Hoksbergen had Jaap een vlakke partij die wel in remise moest eindigen. Jakob speelde als laatste invaller tegen Wim van Mourik een sterke partij waarbij beide uiteindelijk zelfs met twee schijven damlijn wisten te bereiken. Dit bleek voor beide kemphanen toch iets teveel om aanspraak op winst te mogen maken waardoor de eindstand deze keer in het voordeel van DCH met 11-5 uitviel. Een dik verdiende overwinning waar niets op viel aan te merken. www.geldersedambond.nl/joomla/index.php?option=com_content <www.geldersedambond.nl/joomla/index.php?option=com_content&view=arti cle&id=68&Itemid=203> &view=article&id=68&Itemid=203