Brummen uit, altijd lastig ?

Dit keer niet, of het moest het winterse weer zijn wat enigszins parten speelde. Voor een uitwedstrijd in de Gelderse Hoofdklasse werd donderdagavond 24 januari door DCH1 afgereisd naar Brummen.
Fred haalde al vlotjes een winnende damcombinatie uit (0-2). Daarna volgde Jaap die zijn tegenstander overklaste (0-4). Wout haalde al snel een dam, maar toen bleek dat zijn tegenstander dat ook deed. Wout moest er even goed over nadenken, pakte de dam af en wikkelde gedecideerd af naar winst (0-6). Jan bleef rustig bij een snel spelende tegenstander en haalde een winnend zetje uit, na 2 uur een 0-8 stand!
Joras formeerde een drukstand, liep achter een schijf van zijn tegenstander die er opeens niets meer aan kon doen, oftewel 0-10. In een klassieke stand waar nog veel mogelijk was ruilde de tegenstander van Gerwin vooruit in plaats van achteruit, voor Gerwin een combinatie voor open doel (0-12). Kees trof in Johan Haijtink een respectabele tegenstander, met vele bestuursfuncties binnen de KNDB op zijn conto. In een flankspel stand haalde Johan een te dure dam, terwijl Kees ook op dam kwam en het netjes uitspeelde. 0-14 de stand met alleen Ton nog bezig; het zou toch niet waar zijn: een love game in de maak? Maar nee, het bleef het Brummense 8-tal gespaard. Ton toch ietwat in de verdrukking op zijn korte vleugel kon uit het niets een winnende 4-om-4 nemen. In lichte tijdnood had Ton deze manoeuvre overzien, waarna zijn tegenstander (met de hoogste Brummense rating) het mooi uitspeelde. Eindstand 2-14 !
Op 7 februari a.s. speelt DCH1 thuis tegen Warnsveld.