DCH2 kansloos tegen lijstaanvoerder in Wapeveld

Zoals vooraf kon worden ingeschat was de eerste keus van het tiental uit Wapenveld duidelijk te sterk voor het tweede team van DCH.
Op bijna alle borden was de thuisploeg op papier de bovenliggende partij. Marjan, Alex en Tim werden in de opening al vrij snel op achterstand gezet en moesten na dapper weerstand toch nog vroeg in de middag zich gewonnen geven. Na deze 6-0 achterstand bleef het op alle overige borden ongemeen spannend. Wout Mensink had een boeiende partij waarbij hij noodgedwongen de aanval moest zoeken om nog tot remise te komen, in een lastige stand en onder druk van de klok beging Wout een megablunder en moest ook hij zich gewonnen geven.
Het eerste punt voor DCH werd behaald door Jan Pluim. Tegen de op papier veel sterkere Albert Lusink hield Jan meer dan prima goed stand en behaalde zeer verdienstelijk remise. Ook Eibert leek lange tijd prima stand te houden en op een gelijkwaardig eindspel af te stevenen, maar tegen de enige vrouwelijk deelnemer binnen de Arena liet hij zich op het beslissende moment toch nog verrassen. Met deze 11-1 tussenstand was de buit voor de thuisploeg al binnen.
Jan van de Pol trof een nagenoeg gelijkwaardige opponent, probeerde zij wil op te leggen maar had nooit echt uitzicht op meer dan de uiteindelijke puntendeling. Bert was de enige van DCH die een tegenstander had waar hij zeker kansen tegen zou moeten krijgen om tot een overwinning te komen. Helaas voor Bert had ook zijn tegenstander dat al vrij snel in de gaten, zodat vanaf de start hij er alles aan deed om het maar niet te spannend te laten worden. Om toch nog iets voordeel te proberen te behalen maakte Bert het zichzelf bijzonder moeilijk, maar bereikte toch nog eenvoudig remise.
Jakob kwam in een lang eindspel terecht waarbij beiden een dam hadden weten te behalen. Jakob echter met vier schijven en zijn tegenstander met slechts ééntje meer, dit geringe overmacht bleek uiteindelijk toch nog voldoende te zijn voor de Wapenvelder om Jakob op de knieën te dwingen.
Met deze veel te ruime 15-3 achterstand waren alle ogen op het eerste bord gericht waar Wouter v.d. Berg een lange en boeiende partij speelde tegen de veel sterkere Maikel van den Esker. Wouter bleek echter in de tijdnoodfase veel koelbloediger te zijn dan de thuisspeler, haalde dam en wist met zijn mooie overwinning de er van de Harderwijkers te redden. Eindstand 15-5.