Na overwinning op Winterswijk nesteld DCH zich in de Gelderse Hoofdklasse zich vast in de subtop.

Ook dit seizoen had DCH weer het geluk aan zijn zijde om WDV uit Winterswijk thuis te treffen.
Omdat beide teams net achter de absolute top de vierde plaats deelden was vooraf te verwachten dat het een “heet avondje” zou worden, zeker toen bleek dat kopman Niek Kuijvenhoven verhinderd was. Met nestor Auke Steensma in de gelederen leverde de thuisploeg wel wat aan kwaliteit in, maar was het vertrouwen op een positief resultaat nog steeds aanwezig.
In een flankaanval liet Ton Eekelschot zich echter verrassen door een eenvoudige combinatie waarmee hij een schijf achter kwam, deze achterstand kwam hij niet meer te boven zodat de gasten op voorsprong kwamen. Deze voorsprong duurde voor de thuisploeg gelukkig niet heel erg lang omdat Auke Steensma overtuigend inviel en na grote druk op de lange vleugel van zijn tegenstander eenvoudig wist te winnen.
De harderwijkers kwamen op voorsprong omdat Wouter Mensink op het achtste bord deed wat van hem vooraf mocht worden verwacht, tegen de zwakste schakel uit Winterswijk wist Wouter te winnen.
Al snel in zijn partij bereikte Jan Hendrik Kok de damlijn, deze dam werd hem ten koste van een schijf weer snel afgenomen. Met een schijf meer speelt Jan Hendrik zo’n partij altijd rustig uit. Met de wetenschap van deze grote 6-2 voorsprong in het achterhoofd namen Fred Elgersma en Jaap van de Werfhorst geen onnodige risico’s en speelden remise. Even leek de spanning weer iets terug te keren doordat Kees de Jong na een dappere strijd zich gewonnen moest geven. Kees maakte er weer een spannende partij van maar koos in het eindspel de verkeerde voortzetting.
De overwinning voor DCH werd gebracht door Joras Ferwerda. In een partij die het langst duurde maar waar beiden geen aanspraak op meer dan een puntendeling leken te kunnen maken was de uiteindelijke remise voor DCH voldoende om de gasten met een 9-7 nederlaag de lange reis naar winterwijk terug te laten maken.