Geslaagde dammiddag in Harderwijk!

Voor de 44e keer werd op 3 november jl. het Schooldamkampioenschap van Harderwijk gespeeld.
Er hadden zich maar liefst 14 welpen teams en 12 pupillen teams aangemeld.
Samen met 12 kinderen uit groepen 4 van diverse scholen betekende het dat zo’n 120 kinderen er een mooie dammiddag van hebben gemaakt.

Geweldige inzet van de kinderen, prachtig om te zien.
Het ging er sportief fanatiek aan toe. Spanning bij de spelers, maar ook bij de meegekomen supporters. Die het soms moeilijk vonden om niets voor te zeggen šŸ˜‰
Uiteindelijk werden de Fontanusschool kampioen bij de welpen en de Wolderweide bij de pupillen, beide ongeslagen! Van harte gefeliciteerd aan de scholen.
De bovenste drie teams namen een mooie beker en medailles voor de matadoren mee naar huis. De wisselbekers mogen zij ook behouden (drie maal achtereen gewonnen).
De eindstanden:

Uitslagen Pupillen
Uitslagen Welpen

Tevens werden er 3 talentjes bij zowel de welpen als de pupillen gescout en zij kregen alle zes een magnetisch dambordje mee naar huis om hun talent verder te ontwikkelen.

Mochten er ouders of leerkrachten nog leuke foto’s hebben gemaakt en het leuk vinden dat we deze op onze website plaatsen, dan verneem ik dat graag.

De bovenste 4 teams bij zowel de welpen en pupillen hebben zich geplaatst voor de Halve Finale van Gelderland (te houden 12 januari 2019, speelplaats nog niet bekend).
De Finale van Gelderland wordt gehouden op 9 februari 2019 in ā€¦. Harderwijk!
Daarom worden deze teams van harte uitgenodigd om te komen oefenen bij de jeugd van DC Harderwijk om zo de finale te proberen te behalen.
Elke donderdagavond van 18:30-19:30 uur in de PV de Eendracht aan de Schimmelstraat 2A. Graag wel even een berichtje van te voren aan de jeugdleider Bert Foppen gfoppen@kabelfoon.nl .
Het betreft de teams van de scholen:
WELPEN: Fontanus, Wolderweide 1 en Alfons Ariens 5 & 1.
PUPILLEN: Wolderweide 5, Alfons Ariens 3 & 1 en Fontanus.

*) Wat betreft de individuele scores bij de pupillen zullen wij binnenkort berichten.