DCH2 eenvoudig naar winst tegen DIOS3/IJsselstreek

Zonder Tim, Wout en Jakob moest DCH2 in Beltrum proberen een positief resultaat neer te zetten. Daarnaast was het streven om hier niet al te lang over te doen omdat de DCH leden uiterlijk 18.00 uur in Zeewolde bij theater “The Lux” werden verwacht om het 90 jarig bestaan te gaan vieren. Wouter Foppen en Ton gingen mee als invallers.
Omdat ook de thuisploeg met negen spelers achter de borden plaats kon nemen viel het gemis van Tim nog enigszins weg.
De Harderwijkers vlogen uit de startblokken met eenvoudige overwinningen van Bert en Marjan die hun directe tegenstanders volledig wisten te overrompelen. Wouter v.d. Berg trof op het eerste bord in C. Grevers een invaller maar ook gelijk de sterkste speler van de thuisploeg. Deze nam iets te enthousiast een voorpost welke Wouter geforceerd wist te bemachtigen, waarna hij eenvoudig zijn partij wist te winnen. Willem nam in het middenspel een ijzersterke afruil waarmee hij met één schijf er drie van zijn tegenstander bezig wist te houden, deze overmacht was voldoende om zijn team op een 10-0 voorsprong te zetten. De geroutineerde Wouter Foppen bood zijn tegenstander daarna onmiddellijk remise aan zodat de winst was veilig gesteld. Het leed voor de thuisploeg werd echter alleen maar groter doordat ook Ton zijn fantastische aanvallende stelling in winst wist om te zetten. Nadat Jan v.d. Pol remise had gespeeld zette Jan Pluim met een mooie overwinning de Harderwijkers al om na drie en een half uur spelen op 14-2 waardoor er al enkelen richting Zeewolde konden gaan.
Alleen Eibert was nog bezig en probeerde zijn geringe voordeel nog in winst om te zetten, doordat deze partij onbeslist eindigde mocht ook Eibert samen met Willen en een 15-3 overwinning op zak richting Zeewolde. Deze feestdag vanwege het 90 jarig bestaan werd pas laat op de avond, onder het genot van enkele drankjes, afgesloten. Niet in de laatste plaats omdat ook DCH1 vanuit Emmeloord met een 14-6 overwinning in Zeewolde was aangeschoven.