Voor de vijfde ronde in de Gelderse hoofdklasse ontving DCH donderdagavond het achttal van DCN uit Nijmegen.
Omdat Fred was verhinderd maakte Auke het team deze keer compleet. Hoewel Auke zelf vond dat hij niet een al te goeie partij speelde haalde hij wel het eerste punt voor DCH binnen door tegen Piet Zegers remise te spelen. Jaap had in Kees Hazen een goeie tegenstander waarbij beiden het elkaar het vuur aan de schenen legden. Zowel Jaap als zijn opponent maakten echter geen fout zodat ook hier remise de logische uitslag was. Tegen Jan Jacobs leek het erop dat Kees op diens lange vleugel uiteindelijk zou gaan doorbreken. Maar met het dunner worden van de stand was ook hier een puntendeling het mest haalbare.
DCH werd uiteindelijk op voorsprong gezet door Niek. Onder zware druk van Niek gebruikte Jean van Ingen echter zoveel tijd dat hij het niet meer kon overzien, de Nijmegenaar verloor uiteindelijk door tijdsoverschrijding. Op het eerste bord hielden Jan Hendrik en Hans Ladage elkaar de hele partij keurig in evenwicht en deelden de punten.
Door een gedegen overwinning tegen Ton Holla maakte Wout aan alle spanning een einde en bracht zijn ploeg op een 8-4 voorsprong. Ton leek tegen Roy Slagter lange tijd zijn voordeel eenvoudig in een overwinning om te kunnen zetten maar moest na een lange partij alsnog met remise genoegen nemen. Bij Joras duurde dit tot bijna het nachtelijk uur voordat hij met Eric Sanders de remise overeenkwam. In het middenspel wist Joras een schijf voor te komen maar rekende het eindspel niet goed door waardoor de thuisploeg een verdiende 10-6 overwinning mochten bijschrijven.