DCH1 wint ook tweede wedstrijd tegen De Vechtstreek Oosterveen

Voor de tweede ronde mocht de hoofdmacht van Harderwijk afreizen naar Gramsbergen om te spelen tegen het gepromoveerde De Vechtstreek Oosterveen. Altijd leuk om bekende spelers te ontmoeten. In een mooie ruimte en met goed wedstrijdmateriaal (belangrijk) werden de opstellingen aan elkaar getoond en daarna vlotjes begonnen.

Wout was als eerste uit met een remise waar mogelijk wat meer in had gezeten. Jan Willem had zijn tegenstander al vanaf een zet of vijf in de tang en liet hem daarna niet meer ontsnappen, winst dus. Jan Hendrik volgde met een remise waar in ieder geval optisch meer in leek te zitten. Jaap liet spontaan een dam toe (niet gezien), maar had geluk dat deze dam vrij prijzig was. Jaap kon de dam afpakken en zo de winst binnenhalen. Niek liet zich niet afleiden door de enige vrouw in het gezelschap en won gedecideerd. Joras liet zich vrijwillig opsluiten aan de korte vleugel in de hoop later profijt te trekken, hetgeen lukte en het 10e wedstrijdpunt was binnen. 

En met nog 4 remises van achtereenvolgens Ruurd, Fred, Rene en Kees (oei Kees stond nog wel een schijfje achter) werd de einduitslag 6-14 voor DCH. Op naar de volgende wedstrijd op 13 oktober a.s., de eerste thuiswedstrijd. [Fred]