Voor de tweede ronde moest DCH2 het in Lunteren opnemen tegen DES3.
Dit is tiental is dit seizoen versterkt met enkele spelers van het opgeheven BDV uit Bennekom.
Vooraf was al voorzien dat het lastig zou worden om de goeie start tegen Heino een vervolg te geven.
Omdat Wout Mensink in Oosterveen met DCH1 mee moest doen en Wouter van de Berg verhinderd was werd de klus nog moeilijker te klaren.
De jeugdige Alex Immeker speelde tegen Levien Cysouw een goeie partij maar maakte na ruim twee uur spelen een fout waardoor hij moest opgeven.
Tegen de sterke Johan de Haas hield ook ons andere jeugdtalent Tim Suierveld lange tijd goed stand, uiteindelijk brak de ervaren DES speler door naar dam en bracht de thuisploeg met 4-0 aan de leiding.
Willem van Starkenburg bracht met een fraaie en gedegen overwinning de aansluiting en de spanning weer enigszins terug.
Op het tweede bord zag invaller Wouter Foppen een fraaie combinatie na dam over het hoofd, ondanks zijn dappere strijd moest Wouter een uur later alsnog capituleren.
Geheel tegen aller verwachtingen in liet Jakob de Vries de thuisploeg weer verder uitlopen naar 8-2. In een stand waarbij Jakob het beste van het spel leek te hebben koos hij niet de sterkste voortzetting en liet zich volledig opsluiten. Tegen Annemieke Stunnenberg kwam Bert Foppen op het eerste bord opnieuw in een veelbelovend eindspel terecht, onder lichte druk van de klok wist Bert net de winnende variant niet te vinden en moest met remise genoegen nemen.
Jan van de Pol had de ondankbare taak de sterkste speler van de Arena te bedwingen, tegen Arjan van Galen hield hij lange tijd kranig stand. Het eindspel was echter het terrein van zijn opponent zodat DCH op een niet meer te overbruggen 11-3 achterstand kwam te staan. Ook Jan Pluim wist zijn positioneel voordeel vervolgens niet in winst om te zetten en deelde de punten met Erwin Jochemsen.
De klok hielp Marjan Foppen aan een uiteindelijk wel verdiende overwinning en maakte de achterstand iets draaglijker! Nadat Marjan langzaam maar zeker haar voordeel uit haar vingers had laten glippen gebruikte haar tegenstander iets teveel tijd om alsnog tot winst te komen. Ook Eibert Smit voegde zich tussen het rijtje DCH leden die het voordeel niet wisten om te zetten in winst, met remise bepaalde hij de eindstand in een 13-7 overwinning voor de thuisploeg.