DCH2 met clean sheet naar winst op DIOS

Het tweede achttal van DCH is 2024 voortvarend begonnen.

Zaterdag mochten zij het thuis opnemen tegen de dammers van DIOS-DVOIJ uit
de Achterhoek. Vooraf was dit team al niet ingeschat als één van de sterkere tegenstanders in 2B. Zeker toen zij ook nog eens met twee invallers kwamen opdagen groeide het zelfvertrouwen van de Harderwijkers die het zonder Jan Pluim moesten
doen maar met Jakob de Vries een meer dan verdienstelijke invaller hadden.

Wouter van den Berg was eigenlijk na tien minuten al gewonnen toen zijn tegenstander in een eenvoudig slagzetje liep, deze stelde de capitulatie echter nog even een half uurtje uit. Ook Eibert Smit wist vrij snel met een damcombinatie de winst naar zich toe te trekken. De combinatie naar dam die Jakob de Vries vervolgens op zijn bord wist te
toveren was zeker niet te lastig maar wel verrassend en van grote schoonheid. Bert Foppen bracht zijn tegenstander positioneel op de knieën zodat deze hoopte met een drie om twee door te breken naar dam. Al snel werd duidelijk dat ook dit niet een echte kans op succes was.

Ton Eekelschot stelde de winst veilig door er 10-0 van te maken, nadat hij eerst op de verkeerde manier had geslagen wist hij de schijfwinst alsnog te bereiken door een listig zetje.

De tegenstander van Jan van der Pol bleek toch taaier dan vooraf was ingeschat. Lange tijd maakte hij geen echte fout maar richting het eindspel wist ook Jan er een beslissende combinatie uit te halen. Gerald van Ark toont bijna wekelijks aan een meerwaarde te zijn bij DCH, hij had op papier nog de sterkste tegenstander uit de achterhoek maar wist hem ver in het middenspel zijn wil op te leggen en omsloot de zwartspeler waarna deze niet aan combinaties meer kon ontkomen.

De 16-0 werd uiteindelijk op het bord gezet door Wout Mensink die op het eerste bord langzaam maar zeker zijn tegenstander terug wist te dwingen maar diens voorpost afhandig kon maken waarna hij zorgvuldig wist te winnen.