DCH2 hard onderuit tegen DUO

Na een mooie reeks met overwinningen wisten de Harderwijkers dat zij tegen Dammers uit Oost hun borst nat konden maken tegen deze kampioensfavoriet.

In een mooie partij tegen de sterke Jan Masselink wist Ton Eekelschot iets aan voordeel op te bouwen maar nooit voldoende om aanspraak te kunnen maken op een overwinning, omdat beiden geen fouten maakte bleef deze onderlinge strijd onbeslist.

Bij afwezigheid van Wouter van de Berg mocht zijn naamgenoot Wouter Foppen het weer eens gaan proberen. Met Tom Westhof als tegenstander mocht de meest ervaren dammer van DCH hopen op een klein wondertje waarmee hij zijn teamgenoten kon ondersteunen. Na een sterke opening nam Wouter in het middenspel een ijzersterke afruil waarmee hij zeker voordeel zou krijgen. Helaas bleek Wouter een keus in slaan te hebben en koos de verkeerde
voortzetting waardoor hij zich uiteindelijk gewonnen moest geven.

Ook Gerald van Ark kwam prima uit zijn opening met een gelijkwaardige stand. Hij verzuimde net iets te lang te wachten met het oplossen van zijn linkervleugel en overzag een listig ruiltje waarna hij geforceerd een schijf en zijn partij zou verliezen. Het leed voor de thuisploeg werd nog groter toen Jan van de Pol totaal onnodig en vanuit het niets zich gewonnen moest geven.

De nederlaag van de thuisploeg was beslist doordat Eibert Smit in de enige dame in de arena, Alexandra Betting, zijn meerdere moest erkennen. Het lukte Eibert niet om de schijven op zijn rechterflank op te lossen waardoor zijn  verdediging op links niet meer was te redden.

Jan Pluim had met Ben Okken één van de sterkspelers bij DUO en wist vooraf
dat hij met remise tevreden mocht zijn. Jan wist echter zijn tegenstander te
verrassen met een combinatie naar dam die helaas net niet voldoende bleek te
zijn om te winnen zodat hij uiteindelijk toch genoegen moest nemen met zijn
eerste doelstelling.

Ook Jakob de Vries wist zijn tegenstander te verrassen met een combinatie
naar dam welke hij met een schijf winst uiteindelijk weer moest afstaan.
Vervolgens leek Jakob niet de beste voortzetting te kiezen waardoor hij
remise moest toestaan. Als laatste mocht Bert Foppen tegen oud KNDB
voorzitter Johan Haijtink proberen zijn team aan tenminste één winstpartij
te helpen. Na een goed opgebouwde stand waarbij alle kansen op winst
aanwezig leken wist zijn tegenstander toch nog de opening naar remise te
vinden. 4-12