EjK speeldag 4: Twee punten na vijf zetten

Ook de ochtend van 4 augustus ging de wekker weer vroeg in de ochtend voor de welpen. Rond de klok van zeven werden de kleine strijders van het Nederlandse team aan de ontbijttafel verwacht en om 09:00 uur moesten zij klaar zitten in de speelzaal om hun vierde partij van het Europese Jeugdkampioenschap van 2023 te spelen. Gwen had zich voorgenomen om vandaag opnieuw de nieuwe strategie die zij met haar coach had besproken toe te passen. Ze was vastbesloten te voorkomen dat ze dezelfde fout zou maken als in haar derde partij, namelijk zo druk bezig zijn met haar eigen opbouw dat ze de kansen van haar tegenstander over het hoofd ziet. Haar tegenstander van vandaag was land- en teamgenoot Viviënne Meijer.

Nederland vs. Nederland

Echt de tijd om vertrouwd te raken met de nieuwe speelstijl kreeg Gwen niet. Na enkele zetten maakte Viviënne een blunder, waardoor zij drie schijven moest inleveren. Zij kon het niet verkroppen dat ze door deze onnodige misser al direct achter de feiten aanliep. Viviënne wist zich geen raad en Heike, die haar begeleidt en ondersteunt tijdens dit evenement, voelde zich genoodzaakt om in te grijpen. Uiteindelijk werd ervoor gekozen om de partij te laten voor wat het was en Viviënne gaf op.


De ondoordachte zet 28-22 kostte Viviënne drie schijven

Aangezien de partij slechts vijf zetten lang was, hoefde er niet veel tijd te worden besteed aan de wedstrijdanalyse. Dit was voor Gwen en Ester wel een goed moment om te bespreken op welke manier er het best omgegaan kan worden met een foutje of een blunder. Aangezien het is toegestaan om de tafel te verlaten tijdens een partij, kwam Gwen met haar coach tot de conclusie dat, mocht Gwen onverhoopt een flinke misser maken, even weglopen de betere optie is. Even weg van het bord, de gedachten orderen en dan terugkeren. Nog belangrijker is het om te blíjven spelen. Bij de welpen is het niet ongebruikelijk dat er foutjes worden gemaakt, dus wie weet lukt het na een eigen fout om remise te spelen of zelfs om de partij nog te winnen. Hoe dan ook, Gwen heeft er 2 punten bijgekregen en komt hiermee op de 10de plaats van de ranking. Morgen mag Gwen het opnemen tegen de Poolse Danuta Bozejewicz.


De tussenstand na speelronde 4

Na de lunch werd er door beide speelsters wat rust genomen en in de namiddag hebben zij samen met de dertienjarige Indy Schouten, die vandaag een bye had en dus niet hoefde te spelen, de damschijven ingeruild voor een paar bowlingballen. Na het teamdiner heeft Gwen zich teruggetrokken op haar hotelkamer om rustig naar een podcast te kunnen luisteren voor het slapengaan.

Zien we hier het toekomstige Nederlandse damesbowlingteam?