Winst DCH2 tegen titelkandidaat in Wesepe

Zaterdag 5 oktober 2019 is het dan toch eindelijk ook de landelijke
competitie weer van start gegaan. Voor DCH2 een spannend jaar waar met een schuin oog naar boven wordt gekeken. De eerste wedstrijd tegen TDT Salland, als één van de favorieten in de tweede klasse B, werd gelijk positief met een 11-9 overwinning afgesloten.

Zonder uitzondering werd op alle tien de borden goed strijd geleverd hetgeen resulteerde in zeven onbesliste krachtmetingen. Nadat Jakob de Vries een winstkansje gemist leek te hebben en genoegen moest nemen met remise bracht Wout Mensink de Harderwijkers aan de leiding door langzaam, gedecideerd en zeer zorgvuldig zijn tegenstander de hoeken in sturen zodat hij via het centrum door kon breken.

Daarna bereikten achtereenvolgens ook Jan van de Pol en Wouter van de Berg in gelijkopgaande partijen een puntendeling. Hetzelfde leek te gaan gelden voor Jan Pluim die zijn directe tegenstander prima weerstand bood. Door één moment van damblindheid maakte de Harderwijker echter een mega blunder waardoor de thuisploeg met 5-5 langszij wist te komen.

Auke Steensma, Ton Eekelschot, Bert Foppen en Eibert Smit probeerden met de nodige risico’s, maar altijd met een puntje binnen handbereik, hun team weer aan de voorsprong te helpen. Omdat alle vier de partijen onbeslist bleven waren met een 9-9 tussenstand alle ogen gericht op Jaap van de Werfhorst die halverwege de partij niet heel erg sterk uit zijn opening leek te komen. Bij Jaap is het echter nooit wat het lijkt, in een erg dun eindspelletje wist Jaap op de tempozet nauwkeurig alsnog aan het langste eind te trekken waarmee DCH met een verdiende 9-11 overwinning huiswaarts keerde.