DCH2 sluit af op een achtste plaats met nederlaag tegen DUO

Zaterdag werd alweer de laatste ronde van de KNDB competitie van het seizoen 2018-2019 gespeeld. Met wisselende resultaten kan het tweede team van DCH terugzien op een geslaagde competitie waarbij zij lange tijd de aansluiting met de top van de tweede klasse B konden houden. Helaas voor de Harderwijkers zat het “venijn in de staart” waarbij zij de sterkste
tegenstanders aan het einde van de competitie troffen.

Deze elfde ronde ontving DCH2 de dammers van DUO2 uit Doetinchem. De
Harderijkers schoten daarmee uit de startblokken met een mooie overwinning van Tim tegen een jeugdspeler van DUO. Na een verkeerde afruil wist Tim eenvoudig een schijf voor te komen, nadat hij nogmaals een schijf had weten te bemachtigen sloeg Tim toe met een damzetje waarmee hij zijn team op voorsprong zette.

Op het derde bord trof Jan v.d. Pol één van de sterkere gasten. Onnodige
risico’s werden daarbij door Jan vermeden zodat remise het meest haalbare
bleek.

Na deze mooie 3-1 voorsprong bleef het lange tijd erg rustig en leken de
Harderwijkers op een mooie verrassing aan te sturen. Toen brak opeens het
“Doetinchems kwartiertje” aan waarbij zij in korte tijd een vijftal overwinningen op rij wisten te boeken. Achtereenvolgens moesten Jan Pluim, Marjan Foppen, Wout Mensink, Wouter van de Berg en Eibert Smit zich gewonnen geven waarmee de mooie voorsprong plots werd omgezet naar een 3-11 achterstand.

De overgebleven drie Harderwijkers wisten echter de nederlaag nog een beetje draaglijk te houden op 8-12. Jakob de Vries had een mooie en boeiende partij waarbij hij iets voordeel wist te behalen, maar alsnog met remise genoegen moest nemen. Ton Eekelschot maakte er een spannend potje van waarbij hij zichzelf en zijn opponent volledig op liet sluiten, Ton was echter duidelijk beter in het doorrekenen en trok na een doorbraak naar dam aan het langste eind. Zijn tegenstander bereikte ook nog de overkant van het bord maar keek tegen een overmacht aan witte schijven van Ton aan waardoor hij alsnog kansloos verloor. Bert Foppen wist gedurende zijn partij langzaam maar zeker wat tempovoordeel af te dwingen en kwam in een voordelig eindspel terecht. Omdat zijn opponent de remisevariant niet wist te vinden pakte Bert in het eindspel de buit alsnog binnen.