DCH verliest van VBI Huissen na prima weerstand

Donderdagavond 1 november 2018 moest het eerste team van DCH het in Huissen opnemen tegen meervoudig kampioen VBI.
Met Jan Willem als invaller voor Jan Hendrik hebben de Harderwijkers prima weerstand weten te geven.
Op het derde bord had Jaap de ondankbare taak om te proberen grootmeester Geert van Aalten een puntje afhandig te maken. Waar Jaap het nog wel eens lukt om sterker geachte tegenstanders moeilijk te maken kreeg hij deze keer geen kans op een positief resultaat. Fred lukte het wel om met de sterke Geert Berends in evenwicht te blijven met een verdiende remise tot gevolg.
Op het achtste bord trof Joras in Remco Vredenberg één van de zwakste spelers van dit kampioensteam, maar ook Remco is een tegenstander die normaal gesproken nog steeds sterker is dan Joras. Joras werd uiteindelijk flink onder druk gezet en verloor zijn partij. Op het tweede bord verraste Kees vriend en vijand door de sterkste speler van de arena te verslaan, grootmeester Jos Stokkel liet zich op het terrein van Kees verrassen en moest uiteindelijk capituleren. Met deze 5-3 tussenstand kwam de spanning enigszins weer wat terug.
Niek had tegen Jan van Loenen de hele partij wat voordeel maar kon deze helaas net niet in winst omzetten en nadat Ton in Joost Hendriksen zijn meerdere moest erkennen was het verzet van DCH definitief gebroken. Wout en Jan Willem kwamen tegen Jo Wijman en Jos Lamers niet verder dan remise waardoor de thuisploeg met 10-6 aan het langste eind trok.