Een nieuw, groots avontuur voor Gwen Scholten

Op woensdag 31 juli 2024 zat Gwen al om 06:00 uur in de auto op weg naar Schiphol. Vanaf Schiphol zou zij met vlucht BT 618 vertrekken naar Letland, waar een nieuw, groots avontuur op haar ligt te wachten. Net als in 2023 wist deze jonge damster zich te plaatsen voor het EjK door Nederlands kampioene te worden. Vorig jaar mocht ze in het Estlandse Tallinn strijden tegen kampioenen en andere getalenteerde meiden uit verschillende Europese landen. Zij presteerde het om als tiende te eindigen op het hoofdtoernooi waar in totaal veertien welpenmeisjes aan deelnamen. Op het Rapid toernooi werd zij negende van de 25 speelsters en in het Blitz toernooi werd Gwen elfde van de eveneens 25 damsters. We zullen nog even geduld moeten hebben om te ontdekken of deze welp van DC Harderwijk haar prestaties van 2023 kan evenaren of zelfs kan overtreffen…

Eenmaal op Schiphol aangekomen, bleek dat vlucht BT618 pas om 10:53 uur zou vertrekken in plaats van om de verwachte 09:55 uur. Ook bleek de verdeling van de stoelen niet optimaal te zijn. Gwen zat op stoel 15D tussen voor haar vreemde mensen, terwijl haar meereizende vader plaatsnam op de stoel met nummer 31C. Dat is toch best wel een dingetje voor iemand slechts 10 jaren jong. Desalniettemin verliep de vlucht (op wat turbulentie en oorpijn na) prima. Na een busreis van Riga naar Jelgava was er tijd om het verblijf van TeamNL te verkennen, tassen uit te pakken en plannen te maken voor de komende uren.

Met een evenement als dit is het altijd maar de vraag in welke omstandigheden je zult moeten slapen (zie foto’s uit eerder verslag van het WjK van 2023) en wat voor voedsel je voorgeschoteld krijgt (lees verslag van WjK 2023). Gelukkig zijn de omstandigheden in de verste verte niet vergelijkbaar met die in Polen tijdens het WjK van 2023. De kamer die Gwen deelt met haar vader is vrij ruim. Aan beide kanten van de ruimte zijn een bed, een nachtkastje en een bureau aanwezig. De doucheruimte en het toilet zien er keurig uit én er is een koelkast in de kamer. Ook het eten dat de spelers en hun begeleiding krijgen is meer dan prima. Er is onder meer keuze uit gegrilde kip, stoofpot, noedels met groenten en rijst met gehaktballetjes.

In de avond van deze aankomstdag zijn de ouders inmiddels op de hoogte van praktische zaken, waaronder de locatie van een supermarkt, de route van de slaapplaats naar de speelzaal en de duur van een enkele wandeling daar naartoe. Dit is goed om te weten, aangezien het wel een eindje lopen is. Er is deze keer geen acclimatisatiedag en ook al zal de eerste ronde van het toernooi pas de volgende dag om 15:00 uur beginnen, toch is Gwen vrij snel na het gezamenlijke diner gaan slapen. Op donderdag 1 augustus zal om 11:00 uur de openingsceremonie beginnen en ook is er voor de aanvang van het toernooi nog een coachingsgesprek ingepland met Machiel Weistra, die haar dit toernooi zal begeleiden en de gespeelde wedstrijden met haar zal analyseren.


4 reacties op “Een nieuw, groots avontuur voor Gwen Scholten”

  1. Heel netjes Gwen, 2 partijen gewonnen vandaag! Ga zo lekker door en geniet van je verblijf.

Reacties zijn gesloten.