DCH2 sluit in Westerhaar ook tweede ronde winnend af

Nadat het tweede team van DCH thuis in het nieuwe onderkomen bij MFC De Bogen al op een overtuigende wijze heeft weten te winnen van DES4 uit Lunteren werd met vertrouwen uitgekeken naar de tweede ronde waar Witte van Moort 3 in Westerhaar de kanjers uit Harderwijk mochten ontvangen. Dat de thuisploeg ontzag voor de gasten uit Harderwijk bleek te hebben bleek bij aanvang van de wedstrijd uit de opstelling omdat zij hun sterkste spelers op de onderste borden hadden gezet.
Na iets meer dan drie uurtjes dammen nam DCH een comfortabele voorsprong van 6-0. Eerst wist Bert Foppen op een positioneel afgedwongen wijze fraai naar dam te combineren. Kort daarna verdubbelde Ton Eekelschot de voorsprong omdat hij het voor zijn directe opponent te ingewikkeld wist te maken waardoor ook hij middels een combinatie de buit binnenhaalde. Vanuit een zeer volledige hekstelling werd Jan Pluim vervolgens goed geholpen door zijn tegenstander die een twee om vier naar dam volledig over het hoofd had gezien.
De thuisploeg deed iets terug door Wouter Foppen tot overgave te dwingen nadat deze in de opening in het ‘zetje van Luchtenburg’ was gelopen en met een schijf minder tegen een overmacht moest proberen op te boxen. Wouter van den Berg wist na deze comfortabele voorsprong in een gelijkopgaande partij keurig zijn tegenstander op remise te houden.
De overwinning voor DCH werd veilig gesteld doordat Wout Mensink net iets teveel dreigingen op het bord met de honderd velden er in wist te vlechten. Zijn directe opponent werd dit wat te machtig en moest noodgedwongen toestaan dat hij een schijf achter kwam, na een half uurtje moest de speler uit Westerhaar zich in deze ongelijke strijd ook gewonnen geven.
Eibert Smit had de pech de dupe te worden van de tactische opstelling van de thuisploeg en trof de sterkste speler van Witte van Moort. Desondanks leek Eibert in het middenspel het heft goed in handen te krijgen waardoor hij net iets te optimistisch werd, een klein positioneel mindere voortzetting in het middenspel wis de thuisspeler goed uit te buiten zodat ook hij een schijf wist te winnen. Ondanks een strijdlustige voortzetting met kleine kansjes op een positief resultaat moest Eibert zich uiteindelijk alsnog gewonnen geven.
De eindstand van 11-5 voor de Harderwijkers werd uiteindelijk bepaald door Jaap van de Werfhorst. Op het eerste bord trof hij een zeer taai verdedigende tegenstander waarbij Jaap pas in het eindspel zijn zorgvuldig opgebouwde voordeel wist te verzilveren.