Sinderen uit, is altijd …

Voor de eerste ronde in de Gelderse Hoofdklasse mocht ons 6-tal op maandagavond 4 oktober jl. afreizen naar Sinderen. Gerwin speelde op bord 3 weer eens va banque, kwam verloren te staan, maar op zijn geheel eigen wijze vogelde hij er een slagzet in. De eerste 2 punten waren gelijk binnen. Als tweede uit werd tot remise besloten door Wout in een laveerpotje op bord 6. Egbert (op bord 2) nam al snel een opportunistische halve hekstelling in en kwam steeds beter te staan. Een leuke slagzet naar dam betekende winst. Op bord 5 kwam Jaap steeds aanvallender te staan, maar het was niet voldoende voor de winst. Dan had Jaap het zetje naar dam maar moeten zien op de 35e zet … Op bord 1 trof Fred dezelfde tegenstander als 2 jaar geleden. Een spannende flankspel partij, waar Fred onder druk toch redelijk cool naar remise afwikkelde. ‘Jammer’ dat Egbert na de partij aantoonde dat de afwikkeling niet remise was, maar verlies. Gelukkig heeft zijn tegenstander het ook niet gezien en zo was het winnende punt binnen; tussenstand 3-7 voor DCH1. Ton (op bord 4) was toen nog bezig tegen zijn 91-jarige (!) tegenstander en moest op het eind alle zeilen bijzetten voor de remise. Eindstand 4-8 voor DCH1!