Shoppen, pizza’s en een prachtig compliment

Op deze maandagochtend startte om 09:00 uur de zevende speelronde van het hoofdtoernooi van het EjK van 2024 in Jelgava. Na de gebruikelijk ochtendwandeling van het verblijf naar de speellocatie en het gezamenlijke ontbijt mocht Gwen plaatsnemen aan bord nummer 7 om het op te nemen tegen Anna Savchenko. Een kleine twee uur later schudden deze twee welpenmeiden elkaar de hand en werd besloten dat het remise was. Deze partij werd evenals de voorgaande partijen door coach Machiel geanalyseerd en hij concludeerde dat Gwen een prima partij had gespeeld tegen de Oekraïense.

Ester van Muijen (die Gwen coachte tijdens het EjK van 2023) nam de tijd om Gwen aan te spreken. Ze zei dat Gwen dit toernooi klasse speelt en dat het aantal punten dat ze tot nog toe heeft behaald geen afspiegeling is van haar spel. “Vooral zo doorgaan!” luidden de laatste woorden die tijdens dit gesprekje door Ester werden gesproken. Ook al laat het puntenaantal van Gwen het niet direct zien, er wordt duidelijk vooruitgang in Gwens spel ten opzichte van vorig jaar opgemerkt en dat is toch een prachtig compliment om te mogen ontvangen!

Er was deze dag enkel een speelronde in de ochtend, dus in de middag was er tijd voor andere bezigheden. Gwen en medewelp Maud lieten de kans van het zelf mogen indelen van de vrije middag niet aan zich voorbijgaan en hebben heerlijk geshopt. Ze hebben zelfs dezelfde (dam)outfit gescoord, waarmee ze toch wel een statement maken. (Zie foto)

Met even winkelen vul je echter geen complete middag, dus er was nog genoeg tijd om een ijsje te halen en te spelen in een nabijgelegen park. Terug in het hotel heeft de jeugd samen gegamed, Uno gespeeld en vervolgens zijn de Nederlandse youngsters eropuit gegaan om samen pizza te eten. Met het teamgevoel en de sfeer binnen deze groep zit het wel goed!

Eenmaal terug op de kamer heeft Gwen gedoucht en op bed een podcast geluisterd. Hoe deze afloopt weet ze nog niet, want ze was al in slaap gevallen voordat het digitale geluidsbestand volledig was afgespeeld. Op dinsdag 6 augustus zal er wederom één speelronde zijn. Gwen mag dan om 09:00 uur spelen tegen de Italiaanse Anna Damari.